Зеленчуков пастет

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Зеленчуков пастет1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
90 мин.

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 - 4 бр. едри
  • домати - 5 бр.
  • тиквички - 4 бр. малки
  • чушки - 4 бр. капия
  • чесън - 2 - 3 глави
  • лук - 2 глави малки
  • магданоз - 1 връзка
  • олио
  • оцет
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените патладжани и тиквички се изпичат на скара или плоча, задушават се за кратко, след което се обелват. Тиквичките са нарязват на кръгчета и се сваряват в подсолена вода, а после се отцеждат много добре.

Добре почистените глави лук се нарязват на колелца и се изпичат от двете страни на скара. Зеленчуците се смесват в дълбок съд, добавят се скилидките чесън, сол, оцет и олио на вкус и се пасират.

Полученият пастет се вари на тих огън до сгъстяване. Поръсва се със ситно нарязан магданоз, пасира се повторно и се разпределя в бурканчета. Зеленчуковият пастет се стерилизира около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка: