Начин на приготвяне
Обелваме меко авокадо и го блендираме със сметаната, майонезата, жълтъка, тахана, сусамовото олио и лимоновия сок.
Овкусяваме със сол и черен пипер.
Тиквените семки запичаме леко в сух тефлонов тиган. Разполовяваме домата и отстраняваме семенната част.
В купа нарязваме на много ситни зарчета тиквичката, пиперката, белтъка от твърдо свареното яйце и чери домата.
Прибавяме и ситно нарязания стрък от чесъна.
Към зеленчуците прибавяме авокадовата млечна паста и тиквените семки. Разбъркваме добре всички съставки на пастета.
Поднасяме добре охладен върху филийка пълнозърнест хляб.
Зеленчуковият Пастет с Авокадо и Чесън е готов.