Начин на приготвяне
В купа разбийте с миксер яйцата и захарта, добавете млякото, след това олиото, разбийте хубаво.
Добавете постепенно гриса и продължете да разбивате, добавете орехите.
Сложете в отмереното брашно бакпулвера, разбъркайте, за да се смеси с брашното, и постепенно чрез разбъркване го добавете към останалите съставки.
Изсипете всичко в намазнена тавичка.
Изпечете сладкиша с грис в предварително загрята фурна на 180°C за около 30 мин.
След като блатът е готов, го оставете да изстине, след което го нарежете на парчета.
През това време сложете в тенджера водата, след като заври, добавете захарта.
След около 5 мин добавете ванилията и лимоновия сок и го оставете да поври още около 5 мин.
С черпак налейте равномерно от сиропа върху сладкиша.
Лек и неустоим сиропиран сладкиш, поднесен със сладко от вишни и топка сладолед е върхът!
Да ви е сладко с този лек и неустоим сиропиран сладкиш!