Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Постната манджа на баба

Постната манджа на баба

Постната манджа на баба3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Зеленчуковата бабина манджа е сред любимите на всички поколения постни ястия"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • кромид лук - 2 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • домати - 2 бр.
  • целина
  • магданоз
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази постна яхния лукът и морковите се задушават в олио за 5 мин.

Слага се червеният пипер да се запържи с тях за секунда, да не прегори, и веднага се налива чаша вода.

Слага се и чесънът с подправките + нарязаните на кубчета картофи.

Налива се още топла вода да покрие един пръст над картофите.

Оставя се да къкри около 15 мин, докато омекнат картофите.

Накрая се добавят доматите, нарязани на кубчета, и бабината манджа се оставя да ври за още 5-10 мин.

Поръсва се с магданоз постната манджа на баба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: