Начин на приготвяне
Замесвам меко тесто. Оставям 20 минути да отпочине.
Деля на 8 равни части. Едната оставям за среда, а останалите ги разточвам на тънки кори, които намазвам с олио обилно.
Слагам ги една върху друга, като последната не я намазвам.
Накрая, както са една върху друга, леко ги разточих с точилката на по-голяма кора.
Разделих я на 16 триъгълника и оформих малки кифлички.
В средата сложих едно топче на охлюви, покрих с мрежичка от тесто. Останалите три кифлички сложих около топчето симетрично.
Оставих да втаса втори път, докато изпълни кръгла тава, за около половин час в студена фурна.
Намазах домашната питка с жълтък, размесен с малко олио. Пекох на 180°C с вентилатор само на долен около 25 минути или до готовност.
Стана превъзходна питка на кифлички.