Начин на приготвяне
В купа се сипват прясното мляко заедно с маята, захарта и брашното и се оставят за 20 минути, за да шупне сместа.
В купата на миксера се разбиват яйцата със захарта, киселото мляко, маслото, лимоновият сок, есенцията и активираната смес с маята.
Добавя се предварително преситеното брашно. Омесва се меко и пухкаво тесто.
Намазва се с олио и се оставя в купата покрита с фолио, докато удвои обема си.
След като втаса, се разтеглят топчета по 100 г и се оформят с различни формички, като на всяка от пухкавите закуски се слага смес от боровинково сладко (на снимките показвам различни начини на оформяне).
Остана ми тесто 430 г - него разточих на кора и нарязах на триъгълници, сложих от сладкото с орехите и навих на кифлички.
Нареждат се в тави, покрити с хартия за печене, на разстояние една от друга.
Намязват се с разбития жълтък и прясното мляко.
Пекат се пухкави закуски стъпка по стъпка в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.