Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Печени свински гърди с лук и бира

Печени свински гърди с лук и бира

Печени свински гърди с лук и бира2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
2
"Лукът и бирата ще направят свинското месо толкоооова ароматно и вкусно - направо да си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • бира - 1 к.ч. тъмна
  • свинско месо - 300 грама гърди
  • лук - 1 - 2 глави
  • чесън - 1 глава
  • масло - бучка
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинското месо и го нарежете на парчета, освен ако гърдите не са предварително нарязани при закупуването.

Сложете месото в тава за печене. Овкусете го с черен пипер, малко настъргано индийско орехче и сол.

Обелете главите лук и ги нарежете на колелца. Наредете ги върху месото. Добавете и обеления чесън.

Прибавете нарязаното масло и налейте бирата. Покрийте тавата с алуминиево фолио и я сложете в студена фурна.

Включете на 250 градуса и печете 10-тина минути. След това намалете на 180 градуса и печете още 90 минути.

Накрая махнете фолиото, за да се запече месото до хубав златист цвят.

Печените свински гърди с лук и бира са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: