Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Печени свински гърди с лук и гъби

Печени свински гърди с лук и гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Печени свински гърди с лук и гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Мятаме свинските гърди във фурната с малко гъби и лук за разкош - и се получават перфектни!"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 г печурки
  • свински гърди - 500 г
  • бира - 330 мл кен
  • лук - 1 глава
  • бульон - 2 ч.ч. или вода
  • магданоз - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 щипки
  • мащерка - 1 с.л. сушена
  • чесън - 1/2 глава
  • сол
  • магданоз - 2 с.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете свинските гърди на по-тънки парчета, които да са оформени като пържоли. Махнете кожата.

Овкусете със сол, мащерка, червен и черен пипер месото, полейте с бира. Оставете.

Нарежете лука на филийки, обелете чесъна и го намачкайте. Почистете печурките, може да оставите малките цели.

Сипете всички съставки в свинското месо. Добавете олиото и подправки по желание.

Оставете за час в студено помещение, не в хладилник. Включете фурната на 190 градуса. Сипете свинското с гъби в тава. Полейте с вода или бульон.

Печете свинското за час. Сервирайте печените свински гърди с лук и гъби в допълнение със салата или друга гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: