Свински гърди на фурна

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Свински гърди на фурна
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Искате ли да видите как изглежда мъжката мечта на фурна?"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 500 г
  • Марината
  • чесън - 5 скилидки
  • мащерка - 2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен лют пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 10 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Марината се приготвя задължително 3 часа, преди да бъдат накиснати гърдите.

Другото, което е важно, пържолките в никакъв случай не бива да се начукват. В никакъв случай не се добавя сол към марината.

Чесъна се начуква заедно с подправките. Добавят се останалите продукти и се разбърква добре.

Добре измитите и отцедени свински гърди се накисват в марината и се оставят да престоят в хладилник за 3-5 часа.

След това се прехвърлят в намазнена тавичка. Пекат се на 200 градуса за 30-40 минути.

Свинските гърди на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: