Моето чудно пиле по ловджийски

23/04/2021
"Вкусно месце с още по-вкусно сосче. Насладете му се!"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо961
  • Преглеждания за месеца460
  • Преглеждания за седмицата127
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Почистете зеленчуците и ги нарежете. Моркова нарежете на колелца, целината, чесъна и лука наситнете, а чушката направете на по-едри кубчета. Почистете внимателно гъбите и ги нарежете на тънки филийки.

Месото измийте и подсушете. Запечатайте бутчетата в сгорещено олио и извадете в чиния. Ако за приготвянето на яхнията използвате прясна наденица, най-добре запечатайте и нея набързо. Нарежете на кръгчета наденицата.

В същата мазнина от пърженето на пилето и наденицата запържете наситнените чесън и лук, после добавете морковите и целината.

Разбъркайте и добавете щипка сол и дафиновите листа. След 10-тина минути готвене добавете магданоза, маслото и гъбите. Гответе за още 2-3 минути.

Налейте виното към продуктите. Разбърквайте, за да се изпари алкохолът за 3-4 минути. Тогава добавете и доматеното пюре с червения пипер. Овкусете с щипка захар и още сол. Върнете пилешкото към зеленчуците и залейте с пилешки бульон - толкова, че да покрие всичко.

Варете яхнията за около 40 минути под капак, като огънят не бива да е твърде силен.

Поднесете пилешката яхния топка, като я поръсите с пресен магданоз и наситнена люта чушка.

Моето чудно пиле по ловджийски е готово.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар