Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Мезета»Мариновани свински бузи на скара

Мариновани свински бузи на скара

Мариновани свински бузи на скара
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
135 мин.
Порции
2
"Още по аромата ще познаете тези свински бузи на скара"

Необходими Продукти

  • свински бузи - 1 бр.
  • сол - хималайска или едра морска
  • шарен пипер
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин
  • соев сос
  • розмарин
  • риган
  • червен пипер
  • За гарниране
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин
  • магданоз - връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си тези уникални печени свински бузи, за да имате перфектното зимно мезе за вино.

Измийте месото и го поставете в купа с капак. Нарежете чесъна на дребно, посолете и добавете подправките.

Полейте със зехтина и соевия сос. Оставете в хладилника за няколко часа.

Извадете и изпечете на скара или грил тиган от двете страни до готовност.

Преди да махнете сочното мезе, намажете с дребно нарязания магданоз, чесън и зехтин.

Извадете и поднесете маринованите свински бузи на скара топли в подходяща чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: