Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа с гъби и ориз

Агнешка супа с гъби и ориз

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Агнешка супа с гъби и ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Вече дори си представяме как хапваме тази агнешка супичка"

Необходими Продукти

  • манатарки - 300 грама
  • агнешко месо - 400 грама
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 шепа
  • домати - 1
  • жълтъци - 2 бр. за застройка
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете агнешкото и го залейте с вода в тенджера, сварете до готовност. Извадете месото и го накъсайте на малки парченца като за супа.

Настинете лука и моркова, след това ги задушете в сгорещеното олио. Добавете и нарязаните гъбки, залейте с бульона.

Щом поомекнат зеленчуците, добавете ориза. Гответе до сваряването му и едва тогава добавете обеления и наситнен домат.

Върнете и месото към супата, варете още 3-4 минути.

Овкусете агнешката супа със сол и черен пипер.

Разбийте жълтъците и ги разредете със 150 мл вода. Налейте от супата към жълтъците, разбъркайте и сипете застройката.

Поръсете чорбата с наситнен пресен магданоз.

Агнешката супа с гъби и ориз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: