Начин на приготвяне
Посолете агнешкото и го залейте с вода в тенджера, сварете до готовност. Извадете месото и го накъсайте на малки парченца като за супа.
Настинете лука и моркова, след това ги задушете в сгорещеното олио. Добавете и нарязаните гъбки, залейте с бульона.
Щом поомекнат зеленчуците, добавете ориза. Гответе до сваряването му и едва тогава добавете обеления и наситнен домат.
Върнете и месото към супата, варете още 3-4 минути.
Овкусете агнешката супа със сол и черен пипер.
Разбийте жълтъците и ги разредете със 150 мл вода. Налейте от супата към жълтъците, разбъркайте и сипете застройката.
Поръсете чорбата с наситнен пресен магданоз.
Агнешката супа с гъби и ориз е готова.