Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Суши»Спаначено суши с бекон

Спаначено суши с бекон

Vesela SHVesela SH
Чирак
51322126
Спаначено суши с бекон
Снимка: Vesela SH
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • замразен спанак - 450 г
  • белтъци - 3 бр.
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • копър - 2 с.л.
  • индийско орехче - ¼ ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • За плънката
  • ориз за суши - 100 г
  • пушен бекон - 200 г
  • крема сирене - 200 г
  • кисело мляко - 2 с.л. гъсто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган, без вода и мазнина, задушете спанака за кратко, за около 1-2 мин. отцедете го в цедка и оставете да изстине

Прехвърлете в купа изцедения спанак, добавете копъра и ги пасирайте на пюре.

Овкусете сместа със сол, пасираният чесън и индийското орехче.

Разбийте белтъците на сняг.

Добавете към спаначеното пюре, белтъците и нишестето, като слагате една лъжица от белтъците, една лъжица от нишестето и внимателно разбърквате.

В продълговата тава поставете хартия за печене и разстелете спаначената смес.

Изпечете спаначения блат на 180 градуса за около 10-15 мин.

След като блатът е изпечен, го извадете от фурната изчакайте 1-2 мин. за да не е врял и веднага го навийте на руло заедно с хартията.

Така навит с хартията, оставете спаначения блат да изстине напълно.

Развийте спаначеното руло, намажете го с крема сиренето, предварително разбъркано с киселото мляко, отгоре разстелете ориза, върху ориза сложете нарязаните на тънки филийки бекон.

С помощта на хартията, без да я увивате в плънката, навийте стегнато руло.

Прехвърлете и завийте готовото руло в алуминиево фолио и го оставете в хладилника.

Преди сервиране нарежете сушито на тънки кръгове.

Спаначеното суши с плънка от бекон е вкусно и интересно ястие, много подходящо е за гости или за специални поводи.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: