Начин на приготвяне
В дълбок тиган, без вода и мазнина, задушете спанака за кратко, за около 1-2 мин. отцедете го в цедка и оставете да изстине
Прехвърлете в купа изцедения спанак, добавете копъра и ги пасирайте на пюре.
Овкусете сместа със сол, пасираният чесън и индийското орехче.
Добавете към спаначеното пюре, белтъците и нишестето, като слагате една лъжица от белтъците, една лъжица от нишестето и внимателно разбърквате.
В продълговата тава поставете хартия за печене и разстелете спаначената смес.
Изпечете спаначения блат на 180 градуса за около 10-15 мин.
След като блатът е изпечен, го извадете от фурната изчакайте 1-2 мин. за да не е врял и веднага го навийте на руло заедно с хартията.
Така навит с хартията, оставете спаначения блат да изстине напълно.
Развийте спаначеното руло, намажете го с крема сиренето, предварително разбъркано с киселото мляко, отгоре разстелете ориза, върху ориза сложете нарязаните на тънки филийки бекон.
С помощта на хартията, без да я увивате в плънката, навийте стегнато руло.
Прехвърлете и завийте готовото руло в алуминиево фолио и го оставете в хладилника.
Преди сервиране нарежете сушито на тънки кръгове.
Спаначеното суши с плънка от бекон е вкусно и интересно ястие, много подходящо е за гости или за специални поводи.
Да ви е сладко!