Баница с лук и спанак

АнтонияАнтония
Чирак
33
303
60
127
06/04/2021
"Тази хрупкава баница с лук и спанак е чудесен избор за следобедна прихапка"
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо402
  • Преглеждания за месеца401
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът и лукът се почистват и нарязват на ситно.

Задушават в дълбока тенджера се в около 70 мл олио и половината масло с малко вода до омекване и изпаряване на течността.

След като поизстине, се добавят киселото мляко, содата, брашното, яйцата накрая сиренето, ако е необходимо, се добавя сол.

В добре намазнена с останалото олио тава се редят корите.

Две по две намазани със сместа (аз слагах по около 4-5 с.л.) се навиват на охлюв.

Ако остане смес, се намазва баницата със спанак отгоре.

Разпределя се останалото масло и се пече.

Аз пека тази вита баница на 160°C но долен реотан с вентилатор на първото ниво на фурната за около 40-45 мин.

Да ви е сладко с любимата ни баница с лук и спанак!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар