Начин на приготвяне
Спанакът и лукът се почистват и накълцват и се слагат да се задушат с малко масло. Ако готовата смес има леко горчив вкус, прибавете 1 ч.л. захар.
Сместа се маха от котлона и към нея се прибавя натрошеното сирене, яйцата, сол при нужда и се разбърква добре.
В тава намазваме обилно с олио и поръсваме щедро с брашно така, че след изпичане да се получи дебела коричка. Отгоре слагаме 2-3 кори за баница. Изспипваме спаначената смес отгоре и слагаме още 2-3 листа за баница. Отново поръсваме с олио и доста брашно, за да се получи кора и отгоре.
Зелникът се пече в умерена фурна до приятен загар, изважда и се поднася нарязан на квадратни парчета.
Коментари