Начин на приготвяне
Спанакът и лукът се почистват и нарязват на ситно.
Задушават в дълбока тенджера се в около 70 мл олио и половината масло с малко вода до омекване и изпаряване на течността.
След като поизстине, се добавят киселото мляко, содата, брашното, яйцата накрая сиренето, ако е необходимо, се добавя сол.
В добре намазнена с останалото олио тава се редят корите.
Две по две намазани със сместа (аз слагах по около 4-5 с.л.) се навиват на охлюв.
Ако остане смес, се намазва баницата със спанак отгоре.
Разпределя се останалото масло и се пече.
Аз пека тази вита баница на 160°C но долен реотан с вентилатор на първото ниво на фурната за около 40-45 мин.
Да ви е сладко с любимата ни баница с лук и спанак!
Коментари