Начин на приготвяне
Съставки за основа с диаметър 22 /24см:
Загрейте фурната си до 175°C .
В купа разбийте яйцата със захарта до удвояване на обема им.
След това добавете киселото мляко и олиото и отново разбъркайте.
Накрая добавете брашното и бакпулвера.
Изсипете тестото вав форма за тарт (намаслена, ако е необходимо).
Печете в продължение на 30 мин 175°C (да се следи и адаптира към вашата фурна).
Изчакайте пълно охлаждане, преди да отлепите.
След това се обръща и пълни първо с крем конфи и след това сладкарски крем ванилия.
Украсете с плодовете по ваш вкус и охладете до готовност за сервиране.
Извадете блата и оставете да се охлади върху решетка. Увийте го в прозрачно фолио и оставете настрана в хладилника, докато приготвяте крема.
Конфи с ягоди:
Измийте ягодите, подрежете ги на малки парчета или пасирайте. Прехвърлете ги в тенджера със захарта и лимоновия сок. Варете на тих огън 5-6 минути. Оставете да се охладят леко. След което изсипете върху готовият блат и охладете.
Сладкарски крем:
Поставете половината захар в тенджера и я залейте с млякото. Това предпазва сладкарския крем след това от залепване по дъното на съда.
Поставете ванилията или лимонова коричка в млякото. Оставете млякото да заври.
Междувременно разбийте до побеляване жълтъците с останалата захар.
Добавете царевичното нишесте и разбъркайте добре, без да разбивате.
Изсипете малко горещо мляко върху Сабайона през гевгир, след което разбъркайте. Върнете всичко в тенджерата.
Поставете на слаб огън и сгъстявайте при непрекъснато разбъркване.
Свалете крема от огъня, когато започне да прави въздушни мехурчета, които се пукат, тогава е добре сготвен.
Добавете кубчетата масло от котлона и разбъркайте добре.
Изсипете в чиния и покрит с домакинско фолио.
За украса ви трябват шепа ягоди.
Измийте и внимателно избършете ягодите, разрежете ги наполовина и ги потопете в сладкото от ягоди и заделете в чинийка, преди да поставите върху ваниловия сладкиш.
Нанесете върху основата ягодовото конфи и върху него сладкарския крем ванилия. Завършете с разбита сметана, шприцована на розички. Гарнирайте тартата с ягодите по ваш избор.
Да ви е сладко с този пандишпанов тарт с ягоди, крем ванилия и ягодово конфи!