Начин на приготвяне
Необходима ни е една голяма зелка. Изрязваме отгоре, така че да получим капак, него запазваме.
Издълбаваме зелката. Откъм страната на кочана подрязваме, така че зелката да може да седи права.
Нарязваме си на шайби картоф, домат, лук, морков, жълта чушка и царевица с кочана.
В купа слагаме месото. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер и риган. Поръсваме с малко олио и объркваме.
Пълним зелката, като най-отдолу редим ред картофи, след това ред домат, морков, чушка, царевицата. Поставяме и 2-3 скилидки чесън.
След всеки ред поръсваме със сол, черен пипер и риган. Накрая редим месото и слагаме капака. Поставяме зелката в тава.
В купичка сипваме олио, сол и червен пипер. Разбъркваме добре и с четка намазваме хубаво цялата зелка отвън.
Печем пълнена зелка с царевица и свинско месо на 150 °C за 3 часа.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа