Начин на приготвяне
Измийте киноата и я сложете да се свари в леко подсолена вода за 10-12 минути.
Отцедете и както е в цедката поръсете зрънцата с две лъжици зехтин и разбъркайте. Това ще предотврати слепване на зрънцата при добавяне в здравословната салата.
Измийте в няколко води къдравите листа на кейла и накъсайте така, че вътрешната жилка да се премахне.
Почистете и нарежете репичките, а орехите накълцайте на едро.
Пригответе дресинг с горчица, смесвайки добре всички указани продукти. Количествата винаги могат да се променят според вкуса и това как предпочитате своите любими салати.
Сложете зелените листа от кейл в голяма купа с орехите и стафидите. Сипете дресинга и бъркайте с леко намачкване около минута. Нарича се масажиране на кейла и се прави с цел листенцата да станат крехки и по-нежни. При тази процедура дори цвета им става по- интензивен и приятен. Ако не се извърши тази стъпка, салатите с кейл стават по-сухи и листата доста твърди.
Добавете киноата и репичките и разбъркайте. Тях не ги слагаме по-рано за да останат максимално свежи.
Поднесете салатата с киноа или я съхранете в хладилник до момента на сервиране, завита със прозрачно домакинско фолио.
Добър апетит!