Начин на приготвяне
Измийте и отцедете добре листата на къдравото зеле.
Накъсайте на малки парченца и отстранете твърдите жилички.
Сложете в купа кейла със една-две лъжици майонеза, половината сок от лимона, лъжица зехтин и сол.
Започнете да разбърквате леко листата в продължение на минута-две. Така те стават брилянтни, нежни и крехки, омекотяват се и изгубват своята жилавост.
Към така подготвения кейл добавете бадемите, нахута и нарязана на парченца папая - тя е идеална за тази салата с нахут, защото допринася много фина и лека сладост.
Доовкусете витаминозната салата с останалият сок от лимон и по желание фино настъргана кора от цитруса, останалата майонеза и зехтин и още сол, ако е необходимо.
Разбъркайте, поръсете със сусама и поднесете вкусната, полезна и свежа салата с кейл и нахут.
Добър апетит!