Салата с кейл и нахут

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата с кейл и нахут
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Общо
8 мин.
Порции
2
"Уверяваме ви, че след тази салата с нахут няма да имате нужда от основно ястие"

Необходими Продукти

  • кейл - 100 г
  • нахут - 250 г от консерва или домашно сварен
  • лимони - 1 бр. сока
  • папая - 120 г
  • бадеми - 60 г белени, сурови или леко запечени
  • майонеза - 3 с.л. с връх (за веган вариант - веганеза)
  • сусам - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете добре листата на къдравото зеле.

Накъсайте на малки парченца и отстранете твърдите жилички.

Сложете в купа кейла със една-две лъжици майонеза, половината сок от лимона, лъжица зехтин и сол.

Започнете да разбърквате леко листата в продължение на минута-две. Така те стават брилянтни, нежни и крехки, омекотяват се и изгубват своята жилавост.

Към така подготвения кейл добавете бадемите, нахута и нарязана на парченца папая - тя е идеална за тази салата с нахут, защото допринася много фина и лека сладост.

Доовкусете витаминозната салата с останалият сок от лимон и по желание фино настъргана кора от цитруса, останалата майонеза и зехтин и още сол, ако е необходимо.

Разбъркайте, поръсете със сусама и поднесете вкусната, полезна и свежа салата с кейл и нахут.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: