Начин на приготвяне
Нарязвате на едри парчета всички зеленчуци, а чесъна оставяте на скилидки необелен.
Слагате ги заедно в дълбока тава, като отделяте батата за по-късно.
Овкусявате зеленчуците обилно с подправките и разбърквате добре.
Накрая поливате с олио или зехтин по ваш вкус, като имайте предвид, че патладжаните стават по-вкусни с повече мазнина.
Разбърквате добре, за да се разпредели мазнината равномерно, и слагате капак или фолио на тавата.
Не слагайте вода, защото зеленчуците си пускат, а целта е да ги печем, а не да ги варим.
Печете ок. 30 мин на 200°C, след което добавяте и бататите към другите зеленчуци.
Печете още ок. 20 мин. под фолио (или капак), като от време на време разбърквате зеленчуците добре.
После маханете фолиото и допечете до приятен загар зеленчуците на фурна.
Това зеленчуково ястие е прекрасна вегетарианска вечеря, но е и идеална гарнитура за месо или риба.