Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани Сладкиши»Класическо Албанско Трилече

Класическо Албанско Трилече

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Класическо Албанско Трилече
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
22/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
37 мин.
Порции
8
"Любимият сиропиран сладкиш на всички у дома!"

Необходими Продукти

  • течна сметана - 200 мл (35%)
  • прясно мляко - 200 мл
  • кондензирано мляко - 200 грама
  • брашно - 120 грама
  • захар - 110 грама
  • ванилова захар - 8 - 10 грама
  • яйца - 4 броя
  • масло - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците. Към жълтъците добавете двата вида захар и разбийте докато сместа побелее.

В суха купа разбийте белтъците с щипка сол до получаване на твърд сняг.

С плавни движения обединете двете смеси. Накрая добавете брашното, като го пресявате постепенно. Бъркайте плавно, за да се получи хубаво и пухкаво тесто.

Пригответе си тава с диаметър 22 см и я намазнете. Сипете вътре пандишпановото тесто.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете около 20-25 минути.

Когато е готов блатът, извадете от фурната. Смесете и разбийте млякото, кондензираното мляко и сметаната до готовност.

Надучпете блата на няколко места с помощта на клечка или вилица и го залейте с млечния крем. Приберете сиропирания сладкиш в хладилник за няколко часа, за да се охлади и да поеме от крема.

Класическото Албанско Трилече е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: