Начин на приготвяне
Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците с миксер, като постепенно добавяме захарта.
След като сме разбили белтъците на сняг, добавяме ванилиите и жълтъците един по един, като след всеки жълтък разбиваме с миксера.
Смесваме брашното с бакпулвера и го добавяме към разбитите яйца на малки порции, като разбъркваме с дървена шпатула, а не с миксер.
След като се е получила сместа за пандишпановия блат го изсипваме в продълговата тава, върху която сме сложили хартия за пече.
Блатът се пече за 20-25 минути на 180 градуса или до готовност - все пак всяка фурна е различна. След като е изпечен блатът, го махаме от хартията и го оставяме да се охлади.
Изсипваме течната сметана, която сме затоплили, без да завира на дъното на тавата и слагаме изстиналия блат върху топлата сметана.
В друг съд изсипваме кондензираното мляко и прясното мляко и го затопляме и него.
Сиропираме с млеката отгоре върху блата, който сме нарязали предварително.
Оставяме Трилече в хладилник за поне 2 часа.
Накрая поливаме с карамелен топинг отгоре и го разстиламе, оставете си топинг да поливате Трилечето отгоре, защото този, който сме сложили, ще попие.
Да ви е сладко!
Коментари