Конфитюр с дюли и грозде

ТинаТинаНовак
04/11/2013
"Това не е просто конфитюр, това е бутилирано лятно настроение и усмивки за онези, които знаят как да се наслаждават на живота "
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 563
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

  • дюли - 2 кг
  • грозде - 2 кг. бяло + 1 л гроздов сок
  • захар - 1 кг
  • лимонтузу - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете кората и махнете семенната част на дюлите. Нарежете ги на кубчета и ги поръсете със захарта. Оставете да престоят така около 2-3 часа. Прибавете към тях гроздовите зрънца и гроздовия сок.

Сложете ги на слаб котлон и постепенно го засилвайте по време на варенето. Бъркайте непрекъснато. Извадете изплувалите гроздови зрънца с помощта на решетеста лъжица.

Щом сиропът се сгъсти прибавете разтвореното във вода лимонтузу, разбърквайте още 5 минути и свалете от котлона. Разпределете конфитюра в бурканчета докато е още топъл, опънете целофан на гърлата им и затворете с капачки.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар