Бъркани яйца с моркови и лапад

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
933
5k
4k
1k
5
11/04/2021
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо138
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр., големи
  • лапад - 15 - 18 средно големи листа лопуш
  • зелен лук - ½ връзка пера
  • джоджен - 3 - 5 стръка, свежи
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • царевично брашно - 3 с.л., пълни
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л., равна - на вкус
  • черен пипер - ½ к.л.
  • червен пипер - 3 щипки
  • шарлан - 2 - 3 с.л., слънчогледово масло
  • вода - ½ к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза и много вкусна рецепта за бъркани яйца, в която можем да включим свежите и пресни листа лапад, от който има в изобилие.

В купа удобна за разбъркване, сипваме нарязаните на ситно лападови листа, перца пресен лук и свежи листа джоджен. Добавяме 3 те яйца, настърганите моркови, 3 пълни супени лъжици царевично брашно и 1 равна с.л. царевично нишесте. Подправяме с млян черен пипер, червен пипер и хималайска сол. Разбъркваме старателно прибавяйки половин к.ч. водичка.

В голям керамичен тиган с незалепващо покритие загряваме 2-3 с.л. шарлан – слънчогледово масло. Сипваме яйцата с нарязаните зеленчуци и разбъркваме, така че да се получат равномерни на големи парченца. По желание за няколко минутки може да поставим капак върху тигана, за да може хубаво да се сготвят съставките.

Поднасяме пролетното ястиебъркани яйца с моркови и лапад, още топло за обяд – по желание украсено с пролетни цветя.

Чудно вкусна рецепта с лапад!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар