Начин на приготвяне
Рецепта за ястие с лапад, което е вкусно, лесно и полезно/
В малка тенджерка кипваме около чаша и половина вода, подсолена с 1/3 ч.л. хималайска сол.
Сипваме соевите хапки – 1 ч.ч. и ги варим не повече от 10 минути – до момента, в който сърцевината е сварена.
В керамичен тиган с незалепващо покритие загряваме 2-3 с.л. шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) сипваме нарязаните на ситно 1 голяма глава стар лук и 1-2 скилидки чесън.
Разбъркваме и поставяме капак. След няколко минутки прибавяме и нарязаните 20 свежи листа лапад (лопуш), на който предварително сме изрязали дръжките, и половин връзка пресен лук. Отново разбъркваме и поставяме капака.
В отделна купичка разбъркваме яйчицата с щипка хималайска сол, черен и червен пипер. Сипваме ги към зеленините в тигана и равномерно разбъркваме.
Подправяме ястието от бъркани яйца с хималайска сол и млян черен пипер, и след 5 минутки е готово!
Поднасяме гозбата топла и ароматна.
Бъркани яйца с лапад и соеви хапки - чудно вкусен пролетен обяд!