Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Бъркани яйца с моркови и лапад

Бъркани яйца с моркови и лапад

Бъркани яйца с моркови и лапад4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Най-вкусната бърканица става готова за броени минути, затова е много подходяща за моментите, в които просто трябва да направим нещо бързо за хапване"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр., големи
  • лапад - 15 - 18 средно големи листа лопуш
  • зелен лук - ½ връзка пера
  • джоджен - 3 - 5 стръка, свежи
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • царевично брашно - 3 с.л., пълни
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л., равна - на вкус
  • черен пипер - ½ к.л.
  • червен пипер - 3 щипки
  • шарлан - 2 - 3 с.л., слънчогледово масло
  • вода - ½ к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза и много вкусна рецепта за бъркани яйца, в която можем да включим свежите и пресни листа лапад, от който има в изобилие.

В купа удобна за разбъркване, сипваме нарязаните на ситно лападови листа, перца пресен лук и свежи листа джоджен. Добавяме 3 те яйца, настърганите моркови, 3 пълни супени лъжици царевично брашно и 1 равна с.л. царевично нишесте. Подправяме с млян черен пипер, червен пипер и хималайска сол. Разбъркваме старателно прибавяйки половин к.ч. водичка.

В голям керамичен тиган с незалепващо покритие загряваме 2-3 с.л. шарлан – слънчогледово масло. Сипваме яйцата с нарязаните зеленчуци и разбъркваме, така че да се получат равномерни на големи парченца. По желание за няколко минутки може да поставим капак върху тигана, за да може хубаво да се сготвят съставките.

Поднасяме пролетното ястиебъркани яйца с моркови и лапад, още топло за обяд – по желание украсено с пролетни цветя.

Чудно вкусна рецепта с лапад!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: