Начин на приготвяне
Бърза и много вкусна рецепта за бъркани яйца, в която можем да включим свежите и пресни листа лапад, от който има в изобилие.
В купа удобна за разбъркване, сипваме нарязаните на ситно лападови листа, перца пресен лук и свежи листа джоджен. Добавяме 3 те яйца, настърганите моркови, 3 пълни супени лъжици царевично брашно и 1 равна с.л. царевично нишесте. Подправяме с млян черен пипер, червен пипер и хималайска сол. Разбъркваме старателно прибавяйки половин к.ч. водичка.
В голям керамичен тиган с незалепващо покритие загряваме 2-3 с.л. шарлан – слънчогледово масло. Сипваме яйцата с нарязаните зеленчуци и разбъркваме, така че да се получат равномерни на големи парченца. По желание за няколко минутки може да поставим капак върху тигана, за да може хубаво да се сготвят съставките.
Поднасяме пролетното ястие – бъркани яйца с моркови и лапад, още топло за обяд – по желание украсено с пролетни цветя.
Чудно вкусна рецепта с лапад!