Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Лимецова питка София от стария хлебозавод

Лимецова питка София от стария хлебозавод

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Лимецова питка София от стария хлебозавод7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Толкова вкусна лимецова питка едва ли някога сте хапвали, гарантираме ви"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • оцет - 1/2 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в купа, в която ще се меси.

Прави се вдлъбнатина, в която се слага солта.

Олиото се разбърква с оцета и се прибавя към брашното.

Содата се разбърква в киселото мляко и се прибавя към брашното.

Най-накрая се прибавя яйцето.

Замесва се хлебно тесто.

Ръцете се намазват с олио и се оформят топчета.

Нареждат се в кръгла метална тава върху хартия за печене.

Оставя се домашната питка 20 мин преди да се пече.

Пече се в предварително загрята фурна до златисто за 40 мин.

След като се извади от фурната, лимецовата питка София от стария хлебозавод се завива с кърпа за 20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: