Ягодова торта с извара

МарияМария
Новак
1714923
Ягодова торта с извара3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Рецептата за тази ягодова торта ви предоставяме с удоволствие, но украсата ще трябва сами да си измислите"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • нишесте - 1 с.л. ягода
  • ванилия - 1 бр.
  • ванилова захар - 2 пакетчета (по 10 г)
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • захар - 2 и 1/2 ч.ч. кристална
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • извара - 400 г кремообразна, безсолна
  • сладко от ягоди - 250 г
  • ягоди - 6 бр. пресни
  • банани - 2 бр.
  • бисквити - 2 - 3 домашни или обикновени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното с бакпулвера, нишестето и 1 пакетче ванилова захар. В купа разбиваме яйцата, като добавяме млякото, олиото и 2 чаши захар.

След като сместа се е разбъркала хубаво и е станала хомогенна, добавяме брашното и бъркаме, докато вече не се виждат бучки.

В кръгла тава, покрита с намаслена хартия за печене, изсипваме сместа за тортения блат и печем на 180 градуса за около час.

Периодично проверяваме блата с клечка. Когато е добре изпечен, го изваждаме и оставяме да изстине върху решетка.

През това време от останалата половин чаша захар и половин чаша вода правим захарен сироп като добавяме в него и пакетче ванилия. След като е добре изстинал, го разрязваме през средата.

Сиропираме долния блат с няколко лъжици сироп и го оставяме да поеме. През това време половината от изварата смесваме със сладкото, а другата половина с пудрата захар и ваниловата захар.

След като е поел сиропът, намазваме празничната торта със сместа от сладко и извара, нареждаме върху нея нарязани бананови кръгчета.

Покриваме с другата част от блата, която намазваме с крема получен от изварата, ваниловата захар и пудрата захар.

След това декорираме нашата ягодова торта с натрошени бисквити и ягоди и оставяме в хладилник, за да стегне.

Ягодовата торта с извара е подходяща за рожден ден или за друг чудесен повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: