Начин на приготвяне
Тиквата се сварява до пълно омекване и пасираме до получаване на пюре. Необходима е около 350-400 г тиква. Смиламе бисквитите с кухненски робот или блендер. Бисквитите трябва да са напълно натрошени.
Към смлените бисквити (в случая добавих и малко смлени орехи, приблизително по-малко от половин чаша, ей така за вкус) добавяме канелата и омекналото масло и ги омесваме до получаване на маслени трохи, които се разпределят равномерно по дъното на тавата, в която ще приготвим сладкиша с тиква, като притискаме леко с лъжица.
Ползвах тава с падащи стени, за да се отдели по-лесно, след като се изпече.
Разбиваме крема сиренето, след което добавяме пудрата захар и отново разбиваме. Едно по едно при непрекъснато бъркане добавяме яйцата, накрая и ванилията. Към към тази смес добавяме пюрето от тиква и разбъркваме, но не с миксер, а с дървена лъжица.
Изсипваме сместа върху блата от бисквитите и маслото. Пекох в предварително загрята на 180 °C фурна за около 90 минути.
Рингът е с диаметър 23 см. След като се изпече, не се вади веднага от фурната, а изключвам фурната, когато е напълно изстинал, изваждаме от фурната.
Декорирах чийзкейка с тиква за гости с канела и смлени орехи.
Да ви е сладко!
Източник: Няголова Милка - Българските ястия и рецепти