Начин на приготвяне
Сложете сварената и добре отцедена тиква в каната на блендер или кухненски робот.
Добавете яйцата, изварата, захарта, маскарпонето, сметаната и ваниловата захар.
Смелете до съвършено гладка консистенция (може да работите и с пасатор).
Настържете портокалова кора на фино ренде за цитруси и разбъркайте добре в сместа.
Сипете в тавичка, застлана с хартия за печене (20-22 см диаметър), и пъхнете в загрята на 200 °C фурна.
Когато забележите, че тиквеният чийзкейк е хванал коричка, веднага намалете градусите на 150 и печете около 30 минути или докато хубаво стегне и почервенее.
След като тортата с тиква е готова, не я изваждайте директно, а оставете във фурната на отворена вратичка. Така няма да се напука отгоре при рязката смяна на температура.
Оставете да се охлади напълно, преди да разрежете и сервирате. Най- добре е тиквеният чийзкейк да престои една нощ в хладилник и тогава да се сервира.
Да ви е сладко с моя чийзкейк с тиква и извара!
Коментари