Начин на приготвяне
Предварително извадете продуктите на стайна температура за около 40 минути. Смелете бисквитите и добавете една лъжичка индийско орехче и какаото. Добавете леко разтопеното масло и разбъркайте добре сместа.
Във форма за торта с подвижни стени, предварително застланата с хартия за печене, направете основа от бисквитената смес с малък борд по стените.
Завийте хубаво формата с фолио от външната страна, тъй като чийзкейкът ще се пече на водна баня.
Разбийте крема сиренето с кафявата захар до пълното ѝ разтопяване. Добавете едно по едно яйцата, като всяко следващо добавяте, след като предишното е усвоено от сместа.
Тиквата направете с пасатор на гладко пюре. Към него добавете ванилията, канелата и една лъжичка от индийското орехче.
Добавете тиквеното пюре към сместа от крема сирене и разбийте хубаво с пасатор. Готовия крем изсипете върху бисквитената основа.
Загрейте фурната на 150 градуса. Поставете тортената форма в дълбока тава и налейте вода до около половината от формата. Печете чийзкейка около 70 минути.
Оставете чийзкейка да изстине и приберете в хладилника за около една нощ. Украсете по желание с малки тикви от фондан или друга украса по желание.
Чийзкейкът с тиква и какао е много вкусен.
Форма за торта - 24 см.
В сезона на тиквата, освен тиквен чийзкейк препоръчваме да опитате и някой от другите ни десерти с тиква, а именно крем карамел с тиква или кекс с тиква.