Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени Хлебчета»Питки с пълнени чушки

Питки с пълнени чушки

мимимими
Новак
11
Питки с пълнени чушки1 / 2
06/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мая
  • вода - 500 мл (може и повече)
  • брашно - около килограм (може да поеме и повече)
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио
  • За плънката
  • чушки - 10 - 12 бр. пиперки
  • сирене - 200 г
  • доматено пюре - 3 - 4 с.л (става и лютеница)
  • маслини - 10 - 15 бр.
  • брашно - 3 - 4 с.л (за овалване)
  • яйца - 1 бр. (за намазване)
  • кашкавал - по желание (за поръсване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в 50 мл хладка вода заедно със солта, захарта и 1 с.л. олио и е добре да се остави 10 - 15 мин. да почине. След това се добавя брашното и водата и се замесва не много твърдо тесто. Оставя се да престои на топло (аз се отплеснах и моето стоя около 2 часа и се получи по хубаво тесто).

Плънката се приготвя като чушките се изпекат, почистват се и се белят. Разрязат се по дължина само едната страна и вътре се слага смес от сиренето, доматеното пюре и нарязаните маслини. Завива се и се овалва в брашно за да не изпада плънката.

Втасалото тесто се разделя на 2 топки и се разточва около 1 см кора в правоъгълна форма. Всяка кора се разделя на 6 правоъгълника и в тях се слага по 1 пълнена чушка. Завиват се добре, като се затваря от всякъде и се слагат в намазнена и набрашнена тавичка с разтояние между тях (аз ги пекох на 2 пъти).

Отгоре се намазват с яйце и по желание се поръсват с настърган кашкавал (аз поръсвам с кашкавал 10-15 мин. преди да е готово, за да може да се изпече хубаво тестото, а какшкавалът да не се препича много - това е въпрос на вкус).

Пече се в загрята на 200 градуса фурна (за предпочитане е скарата да е по-ниско) за около 30 мин. или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: