Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Любимата грах яхния със свинско

Любимата грах яхния със свинско

Любимата грах яхния със свинско3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Понякога просто ни се иска да хапнем за пореден път този месец яхнийка с грах и свинско"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • картофи - 3 бр.
  • лук - 2 глава
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 6 стръка
  • чесън - 1 или 2 скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л. гъсто
  • черен пипер - 2 щипки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 2 щипки
  • грах - 250 г консерва
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам и почиствам свинското на леко по-едри парчета.

В широка тенджера загрявам олиото и слагам месото да се пържи, към него добавям и 1 глава лук нарязан.

След като е леко запържено, отделям от тенджера заедно с лука и в същата мазнина добавям нарязаните моркови, чесън и др. глава лук.

Запържвам за около 2-4 мин и добавям малко топла вода, към тях изсипвам и граха и задушавам, докато водата се поизпари.

След което добавям нарязаните картофи и размито във вода доматеното пюре - разбърквам и връщам обратно месото.

Слагам подправките и заливам с топла вода отгоре слагам нарязания магданоз и варя апетитната яхния до готовност.

Ако се сгъсти много яхнията със свинско и картофите не са се сварили хубаво, добавям още топла вода (около 500 мл или по-малко).

Хапнете тази любима грах яхния със свинско с филийки домашен хляб.

Може и по малко в зависимост

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: