Цариградски кебап с телешко

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
05/11/2013
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 838
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства, нарязва се и се запържва да златисто в загрятото олио. Добавя се и телешкото месо, нарязано на кубчета.

Месото се сотира за 3-4 минути, след което се посолява. Котлонът се намалява и телешките хапки се задушават около 30 минути на тих огън до омекване.

Месото се поръсва с брашното и зърната бахар, разбърква се добре. Добавят се настърганите домати и се залива с бялото вино и бульона. Останете ястието да къкри около 30-35 минути на тих огън, свалете от котлона и добавете нарязаното на парчета масло.

Патладжаните се пекат около 20 минути в загрята на 220 градуса фурна. Обелват се и се пюрират. Брашното се запържва да златисто в загрятото масло, след което се добавят намачканите патладжани.

Пюрето се запържва за няколко минути на тих огън, при непрекъснато бъркане. Посолява се и на тънка струйка се влива прясното мляко.

Телешкото месо се поднася заедно с патладжаненото пюре. По желание може да се поръсят с малко черен пипер.

Рейтинг

5 2
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар