Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми от елда, завити в праз

Сарми от елда, завити в праз

Veselin SlavovVeselin Slavov
Новак
32514
Сарми от елда, завити в праз6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • праз - 5 стръка
  • елда - 200 г
  • краве сирене - 200 г
  • гъби - 200 г
  • доматено пюре
  • сол
  • магданоз
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, накисваме елдата за 1-2 часа. След това я премиваме 5-6 пъти.

Праза внимателно го разделяме, за да се получат листа. Ползвам най-външните обвивки, че са по широки.

Слагам във вряща вода за 5 мин, за да омекнат листата, и ги оставям да се охладят.

Правим си плънката. Нарязвам вътрешната част на праза, който е останал, на ситно, гъбите също.

Слагам да се запържи празът, след като е омекнал, добавям гъбите.

След това добавям елдата и 4-5 супени лъжици доматено пюре с шипка захар.

Добавям и останалите подправки и оставям на котлона, докато се сгъсти.

Накрая натрошавам сирене при свален от котлона тиган.

Започвам да навивам сармите, като слагам малко плънка и завивам на триъгълник както банички.

Подреждам в тавата и добавям останалата смес около постните сарми.

Добавям 1 кафена чаша вода и мятам във фурната.

След като е готово, поръсвам постните сарми от елда, завити в праз лук с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: