Начин на приготвяне
В купа за месене пресейте брашното, добавете бакпулвера и солта, разбъркайте хубаво, след това добавете зехтина и с пръсти го разтъркайте с брашното, добавете водата и замесете еластично тесто.
Оставете тестото в набрашнена купа, покрито с прозрачно фолио, да почива за половин част.
Почистете гъбите, нарежете ги на шайби и ги изпържете с 1/3 от маслото.
Настържете кашкавала, нарежете киселите краставички на кубчета или лентички.
Разделете тестото на 6 топки.
Разточете всяко топче с точилка на тънко с големината на стандартна пърленка или тортила питка.
Изпечете лесните пърленки в загрят тиган без мазнина.
Печете плоските питки за секунди от всяка страна, защото ако се препекат, след това няма да може да ги сгънете и ще се счупят.
Напълнете ги с плънката и ги прегънете внимателно на две, след което ги запечете от двете страни в сгорещен оребрен тиган с останалото масло до хрупкава коричка.
Хапнете ги топлички пърленките с плънка от кашкавал, гъби и кисели краставички.
Може да приготвите плънка за кесадилите от други продукти по ваш вкус.
Добър апетит!