Начин на приготвяне
Мидите се попарват с вряща вода, за да се извадят по - лесно от черупките. Измиват се добре и се слагат да се варят на колко минути в подсолена вода заедно с дафиновия лист.
В мазнината се задушават до омекване ситно нарязаните лук, моркови и целина. Прибавят се брашното, доматеното пюре и нарязаните на дребно домати и чесън. Заливат се с 1 чаена чаша от мидения бульон и се варят на тих огън 10 - 15 минути, след което се претриват през гъста цедка.
Полученият сос се изсипва в тавичка и в него се пускат мидите. Пекат се на фурна около 1/2 час. Поднасят се топли, като се поръсват със ситно нарязан магданоз
Коментари
Аз само малко я по промених, като я приготвих за семейството си. Не стрих през гъста цедка зеленчуците, а направо ги поставих в тавичката при мидите. Направих и един дресинг от 3 с.л. зехтин, сока от един лимон и ситно нарязания магданоз.
Желая Ви добър апетит.