Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Зелена фокача

Зелена фокача

Зелена фокача
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Точно от такава закуска имаме нужда всеки ден!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • спанак - 1 шепа замразен
  • сол - 1 щипка
  • сода за хляб - 1 щипка
  • оризово брашно - 4 с.л.
  • шунка - 2 слайса
  • маслини - 5 бр.
  • топено сирене - 17 г
  • чери домати - 3 бр. или от консерва без сока
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чопър или в блендер се смесват яйцата, солта, содата, спанака и брашното.

Разбива се на еднородна смес, като се пуска на пулсации за кратко.

Получената смес се изсипва върху хартия за печене в малка тавичка.

Отгоре се гарнира с парчета шунка, нарязани маслинки, топено сирене и поръсваме с риган.

Печем в загрята фурна 180°C за 15-18 минути.

Изважда се от фурната зелената фокача.

Нарязваме домашната фокача на 4 парчета, като 1 парче може да хапнете за закуска, а 3 парчета за обяд.

Да ви е вкусно!

Рецептата е от Зоната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: