Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от коприва»Апетитна копривена супа с ориз

Апетитна копривена супа с ориз

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Апетитна копривена супа с ориз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Копривена супа, а всъщност пролет в купичка"

Необходими Продукти

  • връхчета от коприва - 4 шепи
  • зелен лук - 4 стръка
  • домат - 1 бр.
  • ориз - 150 г
  • олио
  • краве масло - 1 бучка
  • сирене - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • жълтък - 2 бр.
  • кисело мляко - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се измива много хубаво под течаща вода.

Залива се с гореща вода. Престоява няколко минути и се изважда. Изстиналата коприва се нарязва на дребно.

В голяма тенджера се налива олио и в него се задушава нарязаният на дребно зелен лук. Добавя се и копривата.

Зеленчуците се заливат с топла вода и с част от отварата, получена от копривата.

След като заври супата, към нея се прибавят ориза и нарязания и обелен домат.

Към омекналия ориз се добавя натрошеното сирене.

Супата от коприва се подправя със сол и черен пипер.

Жълтъците се разбъркват и разреждат с малко вода. Към тях се прибавя част от супата, като се бърка непрекъснато.

Сместа се връща към останалата супа. Поръсва се с пресен магданоз.

Апетитната копривена супа с ориз се поднася с кисело мляко.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: