Фазан с картофи

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
07/11/2013
"Вкусен фазан, приготвен по всички правила на кулинарното изкуство"
Приготвяне45 мин.
Готвене55 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо18 706
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фазанът се почиства много добре и се слага в тенджера под налягане. Добавяме нарязаните моркови, подправяме с бахар, черен пипер, дафинов лист, наситнен чесън и заливаме с червено вино. Наливаме и 2 ч.ч. вода и варим около 40 минути.

Сваряваме фазана в тенджера под налягане, заедно с морковите, бахар, черен пипер, дафинов лист, червено вино и чесъна. След като е сварен го вадим от тенджерата и го слагаме върху алуминиево фолио на което е постлано секторно сирене, а върху него и настърган пармезан.

Свареният фазан се поставя върху алуминиево фолиа, което е застлано с канапе от топено сирене и настърган кашкавал. Отгоре се залива с половината разтопеното масло и се подправя с малко сол и черен пипер. Фолиото се завива плътно и се прехвърля в съд за печене.

Около него се нареждат обелените и нарязани картофи, които се заливат с малко водичка и се поливат с другата половина масло.

Ястието се пече около 45 - 55 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. След което фурната се изключва и се оставя още поне 30 минути в топлата фурна за да се усвоят сосовете от печенето.

Рейтинг

5 4
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
TANITA123
TANITA123
27.12.2014 15:21
много хубава рецепта,Благодаря на Ваня Ли!стана превъзходна гозба,
1
0