Начин на приготвяне
Съвсем леко затоплете прясното мляко. Сложете вътре маслото и разбъркайте до разтварянето му. Добавете захарта и отново разбъркайте.
Добре разбитото яйце се изсипва на тънка струйка в топлото мляко (температурата му не бива да надвишава 50 градуса). Брашното се пресява. В средата му се прави малко кладенче, в което се натрошава маята. Внимателно се налива и прясното мляко. Разбъркваме продуктите до получаването на лепкава смес, която покриваме с фолио и оставяме около 60 минути, за да втаса.
Премесваме втасалото тесто и оформяме топчета, които разточвайте леко на тънък пласт, мажете ги с разтопено масло, поръсете с канела и захар (по желание и орехи) и ги завивайте.
Овкусените топчета се подреждат в предварително намаслена тава на разстояние едно от друго. Топчета се оставят да втасат за около 30 минути, след което се пекат около 20 минути на 180 градуса или до готовност.