Начин на приготвяне
Маята се активира в купа със затоплено прясно мляко и една супена лъжица захар. След като шупне маята се прибавя пресятото брашно, солта и олиото.
Замесва се средно меко тесто, което се оставя да втаса на топло за около един час (лично аз го замесих още от вечерта и без да го оставям на топло. На сутринта имах хубаво бухнало тесто).
След като втаса тестото се късат от него малки топчета колкото орех. Овалват се с ръце намазани с обилно с мазнина и се се подреждат в тавата за печене. Оставят се така да втасат отново.
През това време се прави заливката, като за целта се разбива едно яйце с щипка сол. Прибавят се една супена лъжица вода, размекнатото масло и две супени лъжици брашно.
Съставките се разбъркват добре и с получената смес се намазват втасалите милинки. Пекат се в предварително загрята фурна на 190 градуса. След като се извадят от фурната готовите милинки се поръсват обилно с пудра захар.
Коментари