Начин на приготвяне
Бърза и лесна солена торта за празника. Чудесна за предястие.
Сварете картофите и яйцата в подсолена вода. Обелете ги и нарежете на ситно.
Овкусете картофите с шарена сол, лимонов сок и малко олио.
Добавете ситно нарязан пресен лук, шунка на кубчета, шпек на кубчета, магданоз и обелена и нарязана на кубчета краставица без семената.
Разбъркайте добре да се смесят продуктите.
Накрая добавете майонезата и цеденото кисело мляко, като смесите всички продукти.
В кръгла тава 23-24 см върху стреч фолио с лъжица оформете блат.
Завийте с висящите краища и оставете в хладилника за 1 нощ.
На другия ден се обръща в голяма чиния, фолиото се сваля и поръсваме вкусната солена торта с настърган кашкавал.
Декорира се празничната салата с цветенца, оформени от пресен лук, шунка, колбас, краставица и магданоз.
Сервира се охладена!
Добър апетит!