Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта за Цветница

Солена торта за Цветница

Солена торта за Цветница
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • сварени картофи - 1 кг
  • шунка - 100 г
  • шпек - 100 г
  • яйца - 3 бр. сварени
  • краставици - 1 малка прясна
  • магданоз
  • пресен лук - 2 стръка
  • сол
  • лимонов сок
  • шарена сол
  • майонеза - 200 г
  • цедено кисело мляко - 150 г
  • кашкавал - 100 г настърган
  • декорация
  • зелен лук - пера
  • шунка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бърза и лесна солена торта за празника. Чудесна за предястие.

Сварете картофите и яйцата в подсолена вода. Обелете ги и нарежете на ситно.

Овкусете картофите с шарена сол, лимонов сок и малко олио.

Добавете ситно нарязан пресен лук, шунка на кубчета, шпек на кубчета, магданоз и обелена и нарязана на кубчета краставица без семената.

Разбъркайте добре да се смесят продуктите.

Накрая добавете майонезата и цеденото кисело мляко, като смесите всички продукти.

В кръгла тава 23-24 см върху стреч фолио с лъжица оформете блат.

Завийте с висящите краища и оставете в хладилника за 1 нощ.

На другия ден се обръща в голяма чиния, фолиото се сваля и поръсваме вкусната солена торта с настърган кашкавал.

Декорира се празничната салата с цветенца, оформени от пресен лук, шунка, колбас, краставица и магданоз.

Сервира се охладена!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: