Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Зелени спагети с коприва и кашкавал

Зелени спагети с коприва и кашкавал

Зелени спагети с коприва и кашкавал
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Зелени спагети с коприва и кашкавал, подходящи за засищащ обяд през пролетния сезон!"

Необходими Продукти

  • коприва - 2 - 3 ч.ч. нарязана (прясна)
  • картофи - 1 бр. среден
  • вода - 2 ч.ч. (по 250 мл)
  • хималайска сол - около 2 - 3 ч.л. равни (на вкус)
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • червен пипер - 2 щипки
  • кимион - 2 щипки
  • кашкавал - за поръсване (настърган)
  • орехи - за поръсване (натрошени)
  • За спагетите
  • спагети - 1 пакет (400 г) фини - №10
  • вода - около 1. 5 л
  • хималайска сол - около 1 ч.л. равна
  • шарлан - 1 ч.л. (слънчогледово масло)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме спагетите във вряща вода с хималайска сол и малко шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).

Щом са готови, в случай че има много излишна вода я изцеждаме, а ако е малко – разбъркваме и оставяме да си я поемат.

В друга тенджерка наливаме 2 чаени чаши вода и щом заври сипваме 1 среден картоф - обелен и нарязан на ситни кубченца.

Измиваме прясно набраните листенца коприва, нарязваме ги едро (с помощта на кухненска ножица) и ги добавяме към картофите. Щом започнат да омекват зеленчуците – подправяме на вкус с хималайска фина сол, черен пипер, червен пипер и кимион.

След като картофените кубченца са напълно сварени, а копривата омекнала – сваляме за малко тенджерката от котлона и смиламе с пасатор до получаване на фино смлян зелен сос.

Добавяме към него спагетите и връщаме за 2-3 минутки тенджерата на котлона, като не спираме да разбъркваме, за да се оцветят и овкусят спагетите.

Още топли сипваме по порциите и поръсваме с кашкавал, за да се разтопи от топлината. По желание поръсваме с малко натрошени орехи, тъй като са чудесна комбинация с копривата.

Лесни за приготвяне – Зелени спагети с коприва и кашкавал, подходящи за засищащ обяд през пролетния сезон!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: