Начин на приготвяне
Сваряваме спагетите във вряща вода с хималайска сол и малко шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).
Щом са готови, в случай че има много излишна вода я изцеждаме, а ако е малко – разбъркваме и оставяме да си я поемат.
В друга тенджерка наливаме 2 чаени чаши вода и щом заври сипваме 1 среден картоф - обелен и нарязан на ситни кубченца.
Измиваме прясно набраните листенца коприва, нарязваме ги едро (с помощта на кухненска ножица) и ги добавяме към картофите. Щом започнат да омекват зеленчуците – подправяме на вкус с хималайска фина сол, черен пипер, червен пипер и кимион.
След като картофените кубченца са напълно сварени, а копривата омекнала – сваляме за малко тенджерката от котлона и смиламе с пасатор до получаване на фино смлян зелен сос.
Добавяме към него спагетите и връщаме за 2-3 минутки тенджерата на котлона, като не спираме да разбъркваме, за да се оцветят и овкусят спагетите.
Още топли сипваме по порциите и поръсваме с кашкавал, за да се разтопи от топлината. По желание поръсваме с малко натрошени орехи, тъй като са чудесна комбинация с копривата.
Лесни за приготвяне – Зелени спагети с коприва и кашкавал, подходящи за засищащ обяд през пролетния сезон!
Чудно Вкусно!