Начин на приготвяне
Всички продукти за тези пухкави питки трябва да са със стайна температура. В купа си слагаме водата, 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно. Добавяме маята, оставяме настрана.
В купа си разбиваме яйцата(без единия жълтък), добавяме захарта, солта, разтопеното масло, млякото, ваниловата захар и изварата.
Объркваме добре всички продукти, добавяме маята и разбъркваме отново. Започваме да омесваме тесто, като добавяме постепенно брашното, омесваме меко тесто, покриваме го с кърпа и оставяме да втаса.
Втасалото тесто разделяме на равни части и оформяме топки. Подреждаме малките питки в намазнена тава и отново оставяме да втасат.
Втасалите питки с извара намазваме с жълтъка и печем в предварително загрята фурна до готовност.
Сладки питки Бандитки сервираме с айрян, масло и домашно сладко по избор.