Свински ребра с пюре

SotiroffSotiroff
Новак
127518
Свински ребра с пюре
Снимка: Sotiroff
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ех, как да си хапнем от тази красота без да я развалим.."

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг.
  • сладък картоф - 1 бр.
  • ананас - 1 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • доматено пюре - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За маринатата:

Нарязвате наситно ананаса и поставяте в дълбок съд. Добавя се 2-3 лъжици мед, сол, червен и черен пипер на вкус. По желание може да се добави и 1 с.л. доматено пюре.

Всичките съставки се разбъркват и след това се поставят свинските ребра. Оставят се да престоят поне 1-2 часа в маринатата. Най-добре е да е пренощува.

След като извадите ребрата, в предварително загрята фурна се слагат ребрата за около 50 мин на 180°C.

За запазването на ананасовия вкус ребрата могат да бъдат поставени в метално фолио, останалата част от маринатата да бъде полята върху тях и накрая завийте фолиото върху ребрата.

За сервиране се гарнира с пюре от сладък картоф, репички или див лук. За съставките на пюрето вижте рецептата в профила ми.

Поднесете вашите свински ребра с пюре в красива чиния за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: