Начин на приготвяне
За маринатата:
Нарязвате наситно ананаса и поставяте в дълбок съд. Добавя се 2-3 лъжици мед, сол, червен и черен пипер на вкус. По желание може да се добави и 1 с.л. доматено пюре.
Всичките съставки се разбъркват и след това се поставят свинските ребра. Оставят се да престоят поне 1-2 часа в маринатата. Най-добре е да е пренощува.
След като извадите ребрата, в предварително загрята фурна се слагат ребрата за около 50 мин на 180°C.
За запазването на ананасовия вкус ребрата могат да бъдат поставени в метално фолио, останалата част от маринатата да бъде полята върху тях и накрая завийте фолиото върху ребрата.
За сервиране се гарнира с пюре от сладък картоф, репички или див лук. За съставките на пюрето вижте рецептата в профила ми.
Поднесете вашите свински ребра с пюре в красива чиния за сервиране.